srssersssdgimvssmicdsd

Pasica_1920x350px6_2022
Pasica_1920x350px42022
previous arrow
next arrow

Izobraževalni sistemi v Evropi

IZOBRAŽEVALNI SISTEMI V EVROPI

 

Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) je objavila evropsko enciklopedijo o nacionalnih sistemih izobraževanja Eurypedia. Eurypedia je spletno orodje za lažje razumevanje sistemov izobraževanja v Evropi in obveščanje o nedavnih reformah.

Eurypedia vsebuje več kot 5.000 člankov ter vključuje 39 šolskih in univerzitetnih sistemov v 33 državah, ki sodelujejo v programu EU Vseživljenjsko  učenje  (poleg 27 članic EU v programu sodelujejo še Hrvaška, Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Švica in Turčija). Članke neposredno predlagajo in objavljajo nacionalne enote Eurydice v sodelovanju z ministrstvi, pristojnimi za izobraževanje, in/ali nacionalnimi strokovnjaki.

Celotna vsebina Eurypedie je na voljo v angleškem jeziku in v nekaterih primerih tudi v jeziku posamezne države, na katero se nanaša vsebina. Podatki, zajeti na Eurypedii, so pregledno razporejeni po tematikah in državah ter se lahko uporabljajo za preučevanje posameznih vidikov določenega izobraževalnega sistema ali za primerjavo tematik med državami.

Eurypedia je na voljo na spletni strani: http://eacea.ec.europa.eu/education/eurypedia

Za dodatne informacije o Eurypedii se obrnite neposredno na elektronski naslov: eacea-eurypedia@ec.europa.eu.

Za informacije o publikacijah Eurydice obiščite spletno stran: http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/index_en.php

Brezplačne Eurydice publikacije lahko naročite na elektronskem naslovu: eacea-eurydice@ec.europa.eu

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Višja strokovna šola
Trg mladosti 3
3320 Velenje

03 89 60 642
vss@scv.si