srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Projekt Ajda, srp in žuljave roke na festivalu Več znanja za več turizma

Projekt Ajda, srp in žuljave roke na festivalu Več znanja za več turizma

Turistična zveza Slovenije je v letošnjem letu organizirala že 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma. Festival se je odvijal v sredo, 27. 1. 2016 v Ljubljani v okviru sejma Alpe Adria Natour. Ekipe so pripravile projektne naloge, posnele promocijski spot in svojo temo predstavile na turistični tržnici. Višjo strokovno šolo Šolskega centra Velenje so predstavljali študenti drugega letnika programa Gostinstvo in turizem Kristina Anzelc, Ksenija Brešar, Urška Peršak, Anja Pustoslemšek, Saša Merzdovnik, Nika Pečovnik in Klemen Dražnik.

Letošnja tema je bila  “Zeleni turizem”. Študenti  so pripravili projekt z naslovom »Ajda, srp in žuljave roke«. Povezali so se s Turističnim društvom Šmartno ob Paki in ekološko kmetijo Potočnik Poprask iz Skornega. Predstavili so široko uporabnost ajde ter žetev ajde kot so jo opravljali nekoč. Obiskovalcem so pripravili degustacijo jedi iz ajde, pripravili so blazinice iz ajdovih luščin in ajdove slame. Za jedi so izdali tudi knjižico izbranih receptov. Obiskovalci so izkazali veliko zanimanje za njihovo predstavitev.
Za izdelano nalogo, posneti spot in predstavitev na turistični tržnici so študenti prejeli srebrno priznanje, za kar jim iskreno čestitamo.
Martina Omladič

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Višja strokovna šola
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660