srssersssdgimvssmicdsd

Pasica_1920x350px6_2022
Pasica_1920x350px42022
previous arrow
next arrow

Zlato priznanje

Študenti Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje, program Gostinstvo in turizem, so za sodelovanje v projektu Turistične zveze Slovenije Več znanja za več turizma prejeli zlato priznanje in osvojili 3. mesto.

V okviru sejma Alpe Adria je bila v okviru 17. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma v sredo, 29. 1. 2020, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani  organizirana turistična tržnica, na kateri se je predstavilo 36 ekip srednjih in višjih strokovnih šol iz Slovenije in tujine. 

Za letošnji festival je Turistična zveza Slovenije s partnerji razpisala temo Festival naj bo. Študenti so se odločili, da pripravijo festival v okviru že obstoječe prireditve Jesen v Mozirskem gaju – buče v harmoniji s cvetjem. Poimenovali so ga Festival buč in cvetja Bučn’cvet. 

Ideja študentov za organizacijo festivala je naslednja:

Z organizacijo festivala naj zaživi celotno Mozirje. S pomočjo delavnic, razstav in strokovnih predavanj želijo privabiti ljubitelje in pridelovalce okrasnih in jedilnih buč ter ljubitelje cvetja in izdelovalce cvetličnih aranžmaje, s strokovnimi predavanji želijo privabiti strokovno javnost, z zabavnim programom pa mlade. Načrtujejo strokovna predavanja o pridelali buč, o vzgoji okrasnih in jedilnih buč ter buč velikank. Z organizacijo rock koncerta ter nastopom stand up komikov in pouličnih umetnikov bodo spodbudili interes pri mladih, v Začarani vasi se bodo v različnih delavnicah zabavali otroci. V času festivala je načrtovana kulinarična prireditev »Bučna kuhna«, kjer bodo na sejemskem prostoru gostinci ponujali bučne jedi in slaščice. Celotno Mozirje bo zaživelo s festivalom, na kar bo opozarjala tudi zunanja podoba Mozirja z bučno-cvetličnimi aranžmaji.

Ekipo študentov so sestavljali: Monika Melanšek, Damjana Sladič, Urška Jazbec, Klara Klančnik, Jure Mihelak, Jan Napotnik in Gal Zabukovnik.

Mentorici pri projektu: Antonija Jakop in Martina Omladič

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Višja strokovna šola
Trg mladosti 3
3320 Velenje

03 89 60 642
vss@scv.si