Gostinstvo in turizem, naslovi diplomskih nalog pri mag. Repniku

Naslovi diplomskih nalog pri predavatelju mag. Sebastjanu Repniku

 Osnove kuharstva

  1. Razširitev kulinarične ponudbe v gostišču
  2. Uvedba Francoske kuhinje v ponudbo gostišča
  3. Analiza redne in izredne ponudbe v gostilni
  4. Slovenska večerja za skupino poslovnežev
  5. Analiza prehrane v slovenskih naravnih zdraviliščih
  6. Organizacija  in kulinarika
  7. Večer mehiške kulinarike v gostišču
  8. Kakovost v delovnem procesu in standardizacija receptur
  9. Analiza kuhinjskega poslovanja
  10. Organizacija in vodenje dela v kuhinji na prireditvi
  11. Slow food
  12. Načrtovanje celodnevne prehrane otrok na letovanju

Poslovanje hotelov in turističnih agencij

1.      Kampi v Sloveniji

2.      Turistične agencije v Sloveniji (receptivne, emitivne)

3.      Politika določanja cen v dejavnosti gostinstva / turizma

4.      Outsourcing v hotelirstvu

5.      Analiza profitabilnosti hotela / turistične agencije

6.      Analiza cenovne konkurenčnosti slovenskih hotelov / turističnih agencij 

7.      Hotelske ankete – vir pridobivanja idej za izboljšanje zadovoljstva gostov

8.      Sprejem in odprava gostov v hotelu

9.      Varnost v hotelu

10.  Analiza poslovanja oddelka F&B

11.  Analiza kakovosti in garancija storitev v hotelu

12.  Celovita predstavitev hotela / turistične agencije (kaj mora vsebovati)

13.  Lojalnost kupcev hotelskih storitev

14.  Ekološka osveščenost v slovenskih hotelih

15.  Vloga in pomen kontrole v hotelu / turistični agenciji

16.  Novi trendi pri poslovanju v turističnih agencijah / hotelih

17.  Timsko delo kot pogoj za uspešno poslovanje v dejavnosti gostinstva / turizma

18.  Vpliv recesije v obdobju 2008-2012  na poslovanje prenočitvenih / prehrambenih obratov / turističnih agencij  v Sloveniji

19.  Sodelovanje hotela v celoviti turistični ponudbi

20.  Sodelovanje turistične agencije v celoviti turistični ponudbi

21.  Analiza  kakovosti recepcijskega poslovanja

22.  Analiza poslovanja  hotelskega gospodinjstva

23.  Analiza kakovosti turistične agencije

24.  Turistično vodenje

25.  Poslovni načrt za turistično agencijo X

26.  Menedžer / menedžerka turistične agencije

27.  Ugotavljanje zadovoljstva gostov v turističnem podjetju X

28.  Delo predstavnika slovenske turistične agencije X v tujini

29.  Potek telefonske prodaje v turistični agenciji X

30.  Sodelovanje turističnih agencij z letalskimi prevozniki

31.  Elektronsko trženje turističnih storitev v turistični agenciji X

32.  Vpliv varnosti v turizmu na izvedbo turističnih aranžmajev agencije X

Wellness turizem

 1.      THETA HEALING

2.      ČAKRE IN BARVNA TERAPIJA

3.      OSNOVE ZDRAVILIŠKEGA ZDRAVLJENJA

4.      TEHNIKE DOSEGANJA ČUSTVENE SVOBODE

5.      MEDITACIJA

6.      MANDALE

7.      PRAVILNO DIHANJE

8.      ILUZIJA O CEPIVIH

9.      KAM POTUJEJO TVOJE MISLI?

10.   OBLIKOVANJE WELLNESS PONUDBE

11.   SAMOZDRAVLJENJE NA DELOVNEM MESTU

12.   MERKAVA

13.  NIČNE MEJE – HOOPONOPONO

14.  PREHRANSKI DODATKI

15.  ŽIVALSKE ESENCE

16.  ŠAMANIZEM

17.  BIOTERAPIJE

18.  POSKUS RAZLAGE – METODA ZDENKA DOMANČIČA

19.  FENG – SHUI

20.  SMISEL SAMORAZVOJA

21.  REIKI

22.  AJURVEDA

vss