Naslovi diplomskih nalog pri predavatelju mag. Sebastjanu Repniku
Osnove kuharstva
- Razširitev kulinarične ponudbe v gostišču
- Uvedba Francoske kuhinje v ponudbo gostišča
- Analiza redne in izredne ponudbe v gostilni
- Slovenska večerja za skupino poslovnežev
- Analiza prehrane v slovenskih naravnih zdraviliščih
- Organizacija in kulinarika
- Večer mehiške kulinarike v gostišču
- Kakovost v delovnem procesu in standardizacija receptur
- Analiza kuhinjskega poslovanja
- Organizacija in vodenje dela v kuhinji na prireditvi
- Slow food
- Načrtovanje celodnevne prehrane otrok na letovanju
Poslovanje hotelov in turističnih agencij
1. Kampi v Sloveniji
2. Turistične agencije v Sloveniji (receptivne, emitivne)
3. Politika določanja cen v dejavnosti gostinstva / turizma
4. Outsourcing v hotelirstvu
5. Analiza profitabilnosti hotela / turistične agencije
6. Analiza cenovne konkurenčnosti slovenskih hotelov / turističnih agencij
7. Hotelske ankete – vir pridobivanja idej za izboljšanje zadovoljstva gostov
8. Sprejem in odprava gostov v hotelu
9. Varnost v hotelu
10. Analiza poslovanja oddelka F&B
11. Analiza kakovosti in garancija storitev v hotelu
12. Celovita predstavitev hotela / turistične agencije (kaj mora vsebovati)
13. Lojalnost kupcev hotelskih storitev
14. Ekološka osveščenost v slovenskih hotelih
15. Vloga in pomen kontrole v hotelu / turistični agenciji
16. Novi trendi pri poslovanju v turističnih agencijah / hotelih
17. Timsko delo kot pogoj za uspešno poslovanje v dejavnosti gostinstva / turizma
18. Vpliv recesije v obdobju 2008-2012 na poslovanje prenočitvenih / prehrambenih obratov / turističnih agencij v Sloveniji
19. Sodelovanje hotela v celoviti turistični ponudbi
20. Sodelovanje turistične agencije v celoviti turistični ponudbi
21. Analiza kakovosti recepcijskega poslovanja
22. Analiza poslovanja hotelskega gospodinjstva
23. Analiza kakovosti turistične agencije
24. Turistično vodenje
25. Poslovni načrt za turistično agencijo X
26. Menedžer / menedžerka turistične agencije
27. Ugotavljanje zadovoljstva gostov v turističnem podjetju X
28. Delo predstavnika slovenske turistične agencije X v tujini
29. Potek telefonske prodaje v turistični agenciji X
30. Sodelovanje turističnih agencij z letalskimi prevozniki
31. Elektronsko trženje turističnih storitev v turistični agenciji X
32. Vpliv varnosti v turizmu na izvedbo turističnih aranžmajev agencije X
Wellness turizem
1. THETA HEALING |
2. ČAKRE IN BARVNA TERAPIJA |
3. OSNOVE ZDRAVILIŠKEGA ZDRAVLJENJA |
4. TEHNIKE DOSEGANJA ČUSTVENE SVOBODE |
5. MEDITACIJA |
6. MANDALE |
7. PRAVILNO DIHANJE |
8. ILUZIJA O CEPIVIH |
9. KAM POTUJEJO TVOJE MISLI? |
10. OBLIKOVANJE WELLNESS PONUDBE |
11. SAMOZDRAVLJENJE NA DELOVNEM MESTU |
12. MERKAVA |
13. NIČNE MEJE – HOOPONOPONO |
14. PREHRANSKI DODATKI |
15. ŽIVALSKE ESENCE |
16. ŠAMANIZEM |
17. BIOTERAPIJE |
18. POSKUS RAZLAGE – METODA ZDENKA DOMANČIČA |
19. FENG – SHUI |
20. SMISEL SAMORAZVOJA |
21. REIKI |
22. AJURVEDA |